Paaseierverschieting

 Paaseierenverschieting
Gilde St.Willibrordus organiseert sinds 1969 jaarlijks een paaseierenverschieting. Dit vindt traditioneel plaats het weekend voor Pasen. Er wordt geschoten in verschillende klassen volgens de indeling van de kring Baronie. Er is ook gelegenheid voor vrije schutters kennis te maken met de schietsport. Vrije schutters kunnen onder begeleiding schieten. Geweren en munitie worden door het gilde ter beschikking gesteld. De vrije schutters schieten in een aparte dames– en herenklasse.
Er wordt geschoten in series. Een serie bestaat uit 6 schoten op een kaart. Aan het aantal series dat men mag schieten is geen limiet gesteld, vandaar ook de naam vrije verschieting.
Voor de eerste prijs in elke klasse wordt een ereteken beschikbaar gesteld. De overige prijzen zijn in de vorm van kippeneieren.
Let op: Legitimatie verplicht!Naast de verschieting op de wedstrijdkaart kan men ook op de geluksdoel schieten. Dit is een kaart met vakjes met met verschillende getallen. Hier mag men 3 schoten per serie op schieten. De getallen van de vakjes die men raakt worden opgeteld.
Na de sluiting van de verschieting wordt er een gelukskaart in een enveloppe gestoken en dan wordt er ook 3 schot op geschoten door verschillende personen. Deze 3 schoten bepalen wie de geluksdoel wint. De prijs is een grote mand met levensmiddelen.
 Schiettijden 2019:

Donderdag   11 april van 19.00 tot 22.00 uur

Vrijdag          12 april van 19.00 tot 22.00 uur

Zaterdag       13 april van 16.00 tot 22.00 uur

Zondag         14 april van 10.00 tot 14.00 uur

Maandag      15 april van 19.00 tot 22.00 uur