Paaseierverschieting

VIJFTIG JAAR PAASEIEREN SCHIETEN BIJ GILDE SINT-WILLIBRORDUS

Gilde St.Willibrordus bestaat al 338 jaar en organiseert sinds 1969 jaarlijks een paaseierenverschieting. Dit jaar dus voor de vijftigste keer. Er wordt traditiegetrouw geschoten met een kleinkaliber geweer op onze vijftig meter banen. Veel schutters strijden tijdens deze wedstrijd om het eremetaal en vele dozen met eieren.

Maar dit is ook de perfecte gelegenheid voor bezoekers, geïnteresseerden en vrije schutters om kennis te maken met de schietsport en ons schuttersgilde Vrije schutters mogen onder begeleiding schieten. Geweren en munitie worden door het gilde ter beschikking gesteld. De vrije schutters schieten in een aparte dames– en herenklasse.

Er wordt geschoten in series. Een serie bestaat uit 6 schoten op een kaart. Aan het aantal series dat men mag schieten is geen limiet gesteld, vandaar ook de naam vrije verschieting.
Voor de eerste prijs in elke klasse wordt een ereteken beschikbaar gesteld. De overige prijzen zijn in de vorm van kippeneieren

Naast de verschieting op de wedstrijdkaart kan men ook op de geluksdoel schieten. Dit is een kaart met een paashaas. Hier mag men 3 schoten per serie op schieten. De kleuren van de vakjes die men raakt vertegenwoordigen een waarde en worden opgeteld.
Na de sluiting van de verschieting wordt er een gelukskaart in een enveloppe gestoken en dan wordt er ook 3 schot op geschoten door onze koning. Deze 3 schoten bepalen wie de geluksdoel wint. De prijs is een grote mand met levensmiddelen.

Dit jaar staat in het teken van het vijftigjarig jubileum van deze verschieting en we zullen dan ook bijzondere prijzen uit gaan reiken aan de winnaars, tevens zullen we prijzen uitreiken aan de verliezers. En dat is niet alles, we hebben dit jaar ook nog “de gouden ei bokaal” voor de schutter die een eitje van 3 cm (gestempeld op de gelukskaart) kan raken op vijftig meter.

Weest allen welkom en schiet eieren!

Let op: Legitimatie verplicht!

Wanneer:
Donderdag 11 april, 19:00 uur – 22:00 uur
Vrijdag 12 april, 19:00 uur – 22:00 uur
Zaterdag 13 april, 19:00 uur – 22:00 uur
Zondag 14 april, 10:00 uur – 14:00 uur
Maandag 15 april, 19:00 uur – 22:00 uur

Waar?
Café Schuttershof in Klein-Zundert

Kosten?
Schieten op een reguliere kaart 1,50
Schieten op een gelukskaart 2,50
Kogeltjes moeten los af worden gerekend

Meer informatie?
Mail je vragen naar: gildesintwillibrordus@gmail.com