Driedaagse verschieting en Hanenmaal 2023

De schietsport is een bijzondere sport! Denk hierbij niet aan ‘lekker even knallen’ maar denk aan ‘concentratie’ en ‘mindfulness’. Het is een individuele sport waarbij je al je spieren gebruikt om in alle ‘rust’ het mooiste schot te lossen. Tijdens een wedstrijd krijg je je hoofd helemaal leeg en is dat niet waar we allemaal naar snakken in deze drukke tijden? Onze gildebroeders nodigen je uit om eens kennis te komen maken met deze mooie sport en onze gezellige vereniging. 

Wil jij meedoen met de Driedaagse?

De “Driedaagse” is altijd de eerste wedstrijd van het jaar voor het schuttersgilde Sint Willibrordus uit Klein Zundert. Hiermee trappen zij als het ware het nieuwe wedstrijdjaar af. Hier doen niet alleen schutters van het gilde aan mee maar er mogen ook introducees deelnemen aan deze wedstrijd. Dus als je zin hebt?…. meld jezelf aan bij een gildebroeder.

De wedstrijd
De “Driedaagse” bestaat uit het schieten van drie wedstrijden waarbij je 4 proefschoten en 10 tellende schoten schiet met een klein kaliber geweer. Er zijn meerdere dagen waarop je kunt komen schieten. Tijdens het schieten wordt er gekeken naar je gemiddelde en de schutter die het hoogste stijgt in zijn of haar gemiddelde wint de wedstrijd.
De wedstrijd kent echter nog een element. Uit alle schutters worden, door middel van loting, drietallen gevormd. De leden van het beste drietal zullen ook een ereteken ontvangen. De prijsuitreiking zal direct na de laatste wedstrijd plaatsvinden tijdens een heerlijke maaltijd met het gilde, dus het zou erg leuk zijn als je daarbij kan zijn.

Deelnemen aan de wedstrijd kost 15,- euro. Hiervoor kun je al de drie wedstrijden schieten én eet je mee met ons hanenmaal. De kogeltjes zijn niet inbegrepen in deze prijs. Deze reken je los af. 

Wanneer kun je terecht om te schieten?

1e DRIEDAAGSE          Zaterdag 14  jan. 17:00 uur – 21:00 uur

2e DRIEDAAGSE         Zaterdag 21 jan. 17:00 uur – 21:00 uur

3e DRIEDAAGSE        Donderdag 26 jan. 19:00 uur – 22:00 uur

4e DRIEDAAGSE        Donderdag 2 feb. 19:00 uur – 22:00 uur 

5e DRIEDAAGSE       Donderdag 9 feb. 19:00 uur – 22:00 uur

6e DRIEDAAGSE       Zaterdag 4 mrt. 16:00 uur – 18:00 uur

HANENMAAL + PRIJSUITREIKING       Zaterdag 4 mrt. vanaf 18:30 uur

*Er zijn zes Driedaagse wedstrijden zodat iedereen de mogelijkheid heeft om drie wedstrijden te schieten.

 

Je bent van harte welkom om bij ons te komen schieten.
Wil je meedoen met de wedstrijd?

– meld je dan aan bij een gildebroeder (een lid van ons gilde), deze neemt je dan mee als introducee. Mocht je niemand persoonlijk kennen stuur dan een mailtje naar gildesintwillibrordus@gmail.com

– neem een geldig paspoort, ID kaart of rijbewijs mee

– de kosten voor de wedstrijd zijn € 15,00  (dit is exclusief de munitie)

 

Het is een erg toffe wedstrijd om aan deel te nemen en eigenlijk maak je meteen kennis met het gilde en het gildeleven. Het gebroederlijk schieten van een wedstijd met geweer en het gezamenlijke teren (het eten van een maaltijd). Weillicht trekt ons broederschap jou ook een beetje aan? 

 

 

 

Er wordt door de schutters geschoten met een ‘flobert’ geweer op 6 banen van 50 meter.
En dan proberen het midden te raken!
Vijftig meter is toch best wel een eind!
in opperste concentratie een flinke strijd!
Tot de late uurtjes wordt er genoten van de vele kippenbillen die het hanenmaal rijk is.
De nazit, na een wedstrijd is vaak even gezellig als de wedstrijd zelf..
opperste concentratie