Paaseierenverschieting

 

 

Gilde St. Willibrordus organiseert sinds 1969 jaarlijks een paaseierenverschieting. Dit vindt traditioneel plaats het weekend voor Pasen. Heb je zin om eens langs te komen en te proberen? Of ben je een schutter en heb je zin in een mooie wedstrijd? Hieronder vind je alle informatie.

Er is gelegenheid voor bezoekers, (*vrije schutters) kennis te maken met de schietsport. Vrije schutters kunnen onder begeleiding schieten. Geweren en munitie worden door het gilde ter beschikking gesteld. De vrije schutters schieten in een aparte dames– en herenklasse.

Verder is de wedstrijd natuurlijk ook te bezoeken voor aangesloten schutters. Er wordt geschoten in verschillende klassen volgens de indeling van de kring Baronie en Markizaat.

 Hoe wordt er geschoten?

Er wordt geschoten in series. Een serie bestaat uit 6 schoten op een kaart. Aan het aantal series dat men mag schieten is geen limiet gesteld, vandaar ook de naam vrije verschieting.
Voor de eerste prijs in elke klasse wordt een ereteken beschikbaar gesteld. De overige prijzen zijn in de vorm van kippeneieren, heel veel kippeneieren.

Naast de verschieting op de wedstrijdkaart kan men ook op de geluksdoel schieten. Dit is een kaart met vakjes met met verschillende getallen. Hier mag men 3 schoten per serie op schieten. De getallen van de vakjes die men raakt worden opgeteld.
Na de sluiting van de verschieting wordt er een gelukskaart in een enveloppe gestoken en dan wordt er ook 3 schot op geschoten door verschillende personen. Deze 3 schoten bepalen wie de geluksdoel wint. De prijs zijn drie grote manden met levensmiddelen.

Wanneer?

Donderdag    7 april       19:00 – 22:00

Vrijdag          8 april       19:00 – 22:00

Zaterdag       9 april       16:00 – 22:00

Zondag       10 april       10:00 – 14:00

Maandag      11 april       19:00 – 22:00

 

Waar?

Café Schuttershof

Klein Zundertseweg 38

4882 BH Zundert

076 – 597 32 82

 

Weest allen welkom en schiet eieren!

 Let op: Legitimatie verplicht!

 

 

– persbericht –

Gilde Sint Willibrordus pakt uit!

Voor de 51ste keer organiseert het schuttersgilde van Klein Zundert haar traditionele paaseierenverschieting. Je kunt tijdens deze wedstrijd schieten met een kleinkaliber geweer op banen van 50 meter en op een gelukskaart. Iedereen is weer van harte welkom om mee te doen aan deze fameuze schietwedstijd waarbij je manden met levensmiddelen kunt winnen en héél véél eieren.

Gouden eieren voor de kinderen

Naast de schietwedstrijd gaat het gilde ook gouden eieren verstoppen in het centrum van Klein Zundert. Alle basisschoolkinderen worden uitgenodigd om op zaterdag 9 april deze eieren te gaan zoeken. Deze kunnen ze dan op zaterdag en zondag ruilen in café Schuttershof voor een lekker paascadeau.

Heel veel Aardbeienplantjes

Voor de tuinieren en liefhebbers van moestuinen komt het gilde dit jaar ook met een mooi aanbod. Na het succes van vorig jaar hebben de gildebroeders besloten wederom aardbeienplantjes te gaan verkopen. Tijdens de wedstrijden kun je de, leuk geprijsde, junidragers en doordragers in een kraampje bestellen. Tevens zullen gildebroeders, op zaterdag 9 april, aanwezig zijn bij de Albert Heijn in Zundert om aldaar de zomerkoninkjes te verkopen.

Het schuttersgilde van Klein Zundert

Zo brengt dit jaar het oude gilde van Klein Zundert (al opgericht in het jaar 1681) weer wat leven in de brouwerij. Met gouden eieren voor de kinderen, aardbeienplanten voor de liefhebbers en een leuke verschieting waarmee je al je eieren voor het Paasfeest bij elkaar kunt schieten, proberen de gildebroeders geld in te zamelen om haar oude culturele erfgoed goed bewaard te kunnen houden en  hoopt het gilde wat interesse op te wekken bij de bewoners van onze gemeente.

De wedstrijd is een leuke en laagdrempelige manier om de schietsport te leren kennen en is een mooie gelegenheid om kennis te maken met dit aloude broederschap.

 

De wedstrijd vind plaats op 7,8,9,10 en 11 april in ons gildelokaal in café Schuttershof te Klein Zundert.

 

 

 

 

hier vind u de uitslagen van de voorgaande edities:

2022_Uitslag Paaseierenverschieting

2019 Uitslag paaseierenverschieting

2018_Uitslag paaseierenverschieting

2017_Uitslag paaseierenverschieting

2016_Uitslag paaseierenverschieting

2015_Uitslag paaseierenverschieting

2014_Uitslag paaseierenverschieting

2013_Uitslag paaseierenverschieting

2012_Uitslag paaseierenverschieting

2011_Uitslag paaseierenverschieting

2010_Uitslag paaseierenverschieting