Paaseierenverschieting

PAASEIEREN SCHIETEN BIJ GILDE SINT-WILLIBRORDUS

Gilde Sint Willibrordus bestaat al meer dan 300 jaar en organiseert sinds 1969 jaarlijks een paaseierenverschieting. Dit jaar dus voor de tweeënvijftigste keer. Er wordt traditiegetrouw geschoten met een kleinkaliber geweer op onze vijftig meter banen. Veel schutters strijden tijdens deze wedstrijd om het eremetaal en vele dozen met eieren.

Maar dit is ook de perfecte gelegenheid voor bezoekers, geïnteresseerden en vrije schutters om kennis te maken met de schietsport en ons schuttersgilde Vrije schutters mogen onder begeleiding schieten. Geweren en munitie worden door het gilde ter beschikking gesteld. De vrije schutters schieten in een aparte dames– en herenklasse.

Er wordt geschoten in series. Een serie bestaat uit 6 schoten op een kaart. Aan het aantal series dat men mag schieten is geen limiet gesteld, vandaar ook de naam vrije verschieting.
Voor de eerste prijs in elke klasse wordt een ereteken beschikbaar gesteld. De overige prijzen zijn in de vorm van kippeneieren, héél véél kippeneieren!

Naast de verschieting op de wedstrijdkaart kan men ook op de geluksdoel schieten. Dit is een kaart met een paashaas. Hier mag men 3 schoten per serie op schieten. De kleuren van de vakjes die men raakt vertegenwoordigen een waarde en worden opgeteld.
Na de sluiting van de verschieting wordt er een gelukskaart in een enveloppe gestoken en dan wordt er ook 3 schot op geschoten door onze koning. Deze 3 schoten bepalen wie de geluksdoel wint. De prijs zijn verschillende grote dozen vol met levensmiddelen.

Weest allen welkom en schiet eieren!

Let op: Legitimatie verplicht!

Wanneer:
Donderdag 30 maart, 19:00 uur – 22:00 uur
Vrijdag 31 maart, 19:00 uur – 22:00 uur
Zaterdag 1 april, 16:00 uur – 22:00 uur
Zondag 2 april, 10:00 uur – 14:00 uur
Maandag 3 april, 19:00 uur – 22:00 uur

Waar?
Café Schuttershof, (Kleinzundertseweg 38 te Klein Zundert, tel: 076-5973282)

Kosten?
Schieten op een reguliere kaart  €2,-
Schieten op een gelukskaart €3,-
Kogeltjes moeten los af worden gerekend

Meer informatie?
Mail je vragen naar: gildesintwillibrordus@gmail.com

 

 

Gouden eieren voor de kinderen

Naast de schietwedstrijd gaat het gilde ook gouden eieren verstoppen in het centrum van Klein Zundert. Alle basisschoolkinderen worden uitgenodigd om op zaterdag 31 maart deze eieren te gaan zoeken. Deze kunnen ze dan op zaterdag en zondag ruilen in café Schuttershof voor lekkere chocolade paaseieren.

Heel veel Aardbeienplantjes

Voor de tuinieren en liefhebbers van moestuinen komt het gilde dit jaar ook met een mooi aanbod. Na het succes van vorig jaar hebben de gildebroeders besloten wederom aardbeienplantjes te gaan verkopen. Tijdens de wedstrijden kun je de, leuk geprijsde, doordragers in een kraampje kopen. Tevens zullen gildebroeders, op zaterdag 31 maar, aanwezig zijn bij de Albert Heijn in Zundert om aldaar de zomerkoninkjes te verkopen.

 

 

 

2022_Uitslag Paaseierenverschieting

2019 Uitslag paaseierenverschieting

2018_Uitslag paaseierenverschieting

2017_Uitslag paaseierenverschieting

2016_Uitslag paaseierenverschieting

2015_Uitslag paaseierenverschieting

2014_Uitslag paaseierenverschieting

2013_Uitslag paaseierenverschieting

2012_Uitslag paaseierenverschieting

2011_Uitslag paaseierenverschieting

2010_Uitslag paaseierenverschieting