Paaseierverschieting

Beste gasten, schutters, sponsoren en gildebroeders,
Hierbij wil ik alle gildebroeders bedanken voor hen uitzonderlijke inzet, alle schutters en bezoekers voor hen spoprtiviteit en interess tijdens de vijftigste paaseierenverschieting dit jaar. We hebben er wat speciaals van gemaakt.
Dit jaar hebben we ervoor gekozen om meer aandacht te genereren in de sociale media en extra prijzen te maken voor de deelnemende schutters. Ook hebben we dit jaar vijftig gouden eieren verstopt in Klein Zundert voor de kinderen. Deze zijn bijna allemaal gevonden en ingeruild voor een chocolade paashaas. Ook dit genereerde meer aandacht over het bestaan van ons gilde te weeg en bracht vele kinderen een glimlach op het gezicht.
Er zijn dit jaar maar liefst 167 mensen komen schieten waarvan 55 vrije schutters! Velen van hen kwamen doordat ze iets over de wedstrijd hadden gelezen of omdat ze door een van onze broeders waren uitgenodigd. Al deze schutters werden, volgens eigen zeggen, erg goed begeleid bij het schieten. Dus hulde aan de helpers in de kelder. 
Samen waren al deze schutters  goed voor 695 geschoten series, dit is veel meer dan voorgaande edities. Deze zijn natuurlijk allemaal ingevoerd in de computer, al deze series moesten natuurlijk worden uitgemaakt en ook dat is allemaal erg goed verlopen, hulde aan alle schrijvers die hieraan hebben bijgedragen. 
Maar er zijn nog veel meer handen uit de mouwen gestoken door gildebroeders dit jaar, er zijn borden geplaatst, prijzen met appels en eieren gemaakt, gouden eieren verstopt, soep en broodjes gemaakt, prijzen uitgemaakt, kaarten geplakt, verteld over het gilde en er is veel ambiance gecreëerd. Iedereen heeft op zijn of haar wijze bijgedragen aan dit grote succes.
Want, wat een succes was deze verschieting?! Er zullen maarliefst 4350  eieren uitgedeeld gaan worden en wellicht houden we er nog wel wat toekomstige gildebroeders aan over.
Dus nogmaals, iedereen bedankt voor de inzet en ..
Leve de guld!

 

VIJFTIG JAAR PAASEIEREN SCHIETEN BIJ GILDE SINT-WILLIBRORDUS

Gilde St.Willibrordus bestaat al 338 jaar en organiseert sinds 1969 jaarlijks een paaseierenverschieting. Dit jaar dus voor de vijftigste keer. Er wordt traditiegetrouw geschoten met een kleinkaliber geweer op onze vijftig meter banen. Veel schutters strijden tijdens deze wedstrijd om het eremetaal en vele dozen met eieren.

Maar dit is ook de perfecte gelegenheid voor bezoekers, geïnteresseerden en vrije schutters om kennis te maken met de schietsport en ons schuttersgilde Vrije schutters mogen onder begeleiding schieten. Geweren en munitie worden door het gilde ter beschikking gesteld. De vrije schutters schieten in een aparte dames– en herenklasse.

Er wordt geschoten in series. Een serie bestaat uit 6 schoten op een kaart. Aan het aantal series dat men mag schieten is geen limiet gesteld, vandaar ook de naam vrije verschieting.
Voor de eerste prijs in elke klasse wordt een ereteken beschikbaar gesteld. De overige prijzen zijn in de vorm van kippeneieren

Naast de verschieting op de wedstrijdkaart kan men ook op de geluksdoel schieten. Dit is een kaart met een paashaas. Hier mag men 3 schoten per serie op schieten. De kleuren van de vakjes die men raakt vertegenwoordigen een waarde en worden opgeteld.
Na de sluiting van de verschieting wordt er een gelukskaart in een enveloppe gestoken en dan wordt er ook 3 schot op geschoten door onze koning. Deze 3 schoten bepalen wie de geluksdoel wint. De prijs is een grote mand met levensmiddelen.

Dit jaar staat in het teken van het vijftigjarig jubileum van deze verschieting en we zullen dan ook bijzondere prijzen uit gaan reiken aan de winnaars, tevens zullen we prijzen uitreiken aan de verliezers. En dat is niet alles, we hebben dit jaar ook nog “de gouden ei bokaal” voor de schutter die een eitje van 3 cm (gestempeld op de gelukskaart) kan raken op vijftig meter.

Weest allen welkom en schiet eieren!

Let op: Legitimatie verplicht!

Wanneer:
Donderdag 11 april, 19:00 uur – 22:00 uur
Vrijdag 12 april, 19:00 uur – 22:00 uur
Zaterdag 13 april, 19:00 uur – 22:00 uur
Zondag 14 april, 10:00 uur – 14:00 uur
Maandag 15 april, 19:00 uur – 22:00 uur

Waar?
Café Schuttershof in Klein-Zundert

Kosten?
Schieten op een reguliere kaart 1,50
Schieten op een gelukskaart 2,50
Kogeltjes moeten los af worden gerekend

Meer informatie?
Mail je vragen naar: gildesintwillibrordus@gmail.com