No Title

Ben jij iemand die…

best een beetje eigenwijs is?
het beu is om alleen te zijn?
liever niet zweet tijdens het sporten?
niet echt bij een clubje hoort?
een plek zoekt waar je gewaardeerd wordt?
niet bang is van een geweer?
ouder is dan 18 jaar?

Dan is ons schuttersgilde wellicht iets voor jou?
Al meer dan 330 jaar kun je bij ons gebroederlijk jezelf zijn.

Wij zijn een schuttersgilde. Ooit zijn we opgericht als een groep vrije mannen die samen besloten het dorp te beschermen en meer vrijheden probeerden te verwerven, in een tijd waarin kleine dorpen weinig tot niks te vertellen hadden. Zo ontstond een broederschap bestaande uit alle lagen van de bevolking. Samen zouden zij zichzelf bewapenen, zichzelf richten op het schieten met geweer in een wedstrijd verband en besloten ze elkander zoveel mogelijk te helpen in tijden van nood en samen te vieren in tijden van voorspoed.

Op dit moment is het gilde nog steeds spring levend. Met zo’n dertig leden in alle leeftijden beoefenen wij de schietsport en zien we elkaar nog steeds als gildebroeders.

De schietsport daagt jouw persoonlijk uit. Het is een erg individuele sport die lijkt op een Yoga, Tai-Chi en darten, maar dan met een klein kaliber geweer. Een slecht schot licht nooit aan het geweer maar altijd aan jezelf. Het is dus een sport waarbij je jezelf goed leert kennen en waarbij je je hoofd volledig leeg kunt krijgen binnen een uurtje trainen.

Wij hebben interne wedstrijden en daarnaast is er binnen de gemeente een levendige competitie tussen ons en de andere schietverenigingen. Hierin kun je op een gezellige, maar ook sportieve manier allerlei prijzen winnen. En het geeft de mogelijkheid om weer eens wat andere mensen te treffen.

Het broederschap is een gezellige club mensen waarbij na het schieten de verhalen van alledag de revue passeren. Je bouwt een band op met elkaar, krijgt er nieuwe vrienden bij en voor je het weet noem je elkaar broeder of zuster.

Klinkt dit als iets waar je wel eens kennis mee wil maken? Stuur dan onze hoofdman een mailtje, hij zal je graag uitnodigen om een keertje langs te komen.

Lijkt het je wat om gebroederlijk jezelf te zijn?
..word dan een gildebroeder..

Wil je meer informatie?
gildesintwillibrordus@gmail.com

of stuur vrijblijvend een appje naar onze Hoofdman

06 – 43 17 42 90