DE DRIEDAAGSE WEDSTRIJD

De “Driedaagse” is altijd de eerste wedstrijd van het jaar voor het schuttersgilde Sint -Willibrordus uit Klein Zundert. Het is een erg toffe wedstrijd die eindigt met een lekker ‘hanenmaal’. Hiermee trappen zij als het ware het nieuwe wedstrijdjaar af.

Hier doen niet alleen schutters van het gilde aan mee maar de gildebroeders mogen ook introducees meenemen naar deze wedstrijd. De introducees schieten dan samen met onze gildebroeders mee aan de wedstrijd. En aan het einde mogen zij ook mee naar de prijsuitreiking en meeeten met het ‘hanenmaal’. Je neemt als introducee als het ware een kijkje in de wereld van het gilde, door mee te schieten en mee te feesten.

Christian schiet

Dus lijkt het je wat om een keertje mee te doen? Lees dan verder..

Hoe verloopt de wedstrijd?

Deze wedstrijd bestaat uit het schieten van drie wedstrijden waarbij je 4 proefschoten en 10 tellende schoten schiet met een klein kaliber geweer. Er zijn meerdere dagen waarop je kunt komen schieten. Zodoende kun je de drie wedstrijden wat gemakkelijker inplannen. Tijdens het schieten wordt er gekeken naar je gemiddelde en de schutter die het hoogste stijgt in zijn of haar gemiddelde wint de wedstrijd.

De wedstrijd kent echter nog een element. Uit alle schutters worden, door middel van loting, drietallen gevormd. De leden van het beste drietal zullen ook een ereteken ontvangen.De prijsuitreiking zal direct na de laatste wedstrijd plaatsvinden tijdens een heerlijke maaltijd met het gilde. Deze maaltijd stamt nog van vroeger. Het hanenmaal is een traditie die al honderden jaren teruggaat bij ons gilde

Christian schiet

En? Nog steeds geïnteresseerd? Check dan hieronder de datums waarop je kunt komen schieten.


Je bent dus van harte welkom om bij ons te komen schieten. Wil je meedoen met de wedstrijd dan kun je dat laten weten aan een van onze gildebroeders of gildezusters. Hij of zij zal je dan meenemen naar de wedstrijden en je begeleiden tijdens het schieten

Mocht het nu zo zijn dat je niemand kent bij ons gilde? Geen probleem, dan stuur je gewoon een mailtje en dan neemt onze Hoofdman contact met je op en zorgt hij er voor dat je mee kunt doen.

wanneer?

1e DRIEDAAGSE - Zaterdag 13  jan. 17:00 uur - 22:00 uur

2e DRIEDAAGSE - Donderdag 18 jan. 19:00 uur - 21:00 uur

3e DRIEDAAGSE - Donderdag 25 jan. 19:00 uur - 21:00 uur

4e DRIEDAAGSE - Zaterdag 3 feb. 17:00 uur - 22:00 uur

5e DRIEDAAGSE - Donderdag 8 feb. 19:00 uur - 21:00 uur

6e DRIEDAAGSE - Zaterdag 17 feb. 16:00 uur - 18:00 uur

HANENMAAL + PRIJSUITREIKING      Zaterdag 17 feb. vanaf 18:30 uur

waar?

Gilde Sint Willibrordus

Café Schuttershof

Kleinzundertseweg 38

4882 BH Klein Zundert

wat?

Voor de inschrijving is erg belangrijk dat je een geldig paspoort, ID kaart of rijbewijs mee neemt. Omdat we met vuurwapens schieten moeten we een registratie bijhouden en daarvoor moet je jezelf eenmalig legitimeren.

De kosten voor de volledige wedstrijd zijn € 15,00. Dit is exclusief de munitie maar inclusief het ‘hanenmaal’