PAASEIEREN-
VERSCHIETING
2024

Gilde St.Willibrordus organiseert sinds 1969 jaarlijks een paaseierenverschieting. Dit vindt traditioneel plaats het weekend voor Pasen.

Er is gelegenheid voor bezoekers, (*vrije schutters) kennis te maken met de schietsport. Vrije schutters kunnen onder begeleiding schieten. Geweren en munitie worden door het gilde ter beschikking gesteld. De vrije schutters schieten in een aparte dames– en herenklasse. Verder is de wedstrijd natuurlijk ook te bezoeken voor aangesloten schutters. Er wordt geschoten in verschillende klassen volgens de indeling van de kring FSKB.

Image
Hoe wordt er geschoten?

Er wordt geschoten in series. Een serie bestaat uit 6 schoten op een kaart. Aan het aantal series dat men mag schieten is geen limiet gesteld, vandaar ook de naam vrije verschieting. Voor de eerste prijs in elke klasse wordt een ereteken beschikbaar gesteld. De overige prijzen zijn in de vorm van kippeneieren, heel veel kippeneieren.

Naast de verschieting op de wedstrijdkaart kan men ook op de geluksdoel schieten. Dit is een kaart met vakjes met met verschillende getallen. Hier mag men 3 schoten per serie op schieten. De getallen van de vakjes die men raakt worden opgeteld.
Na de sluiting van de verschieting wordt er een gelukskaart in een enveloppe gestoken en dan wordt er ook 3 schot op geschoten door verschillende personen. Deze 3 schoten bepalen wie de geluksdoel wint. De prijs zijn drie grote manden met levensmiddelen.

De paaseierenverschieting

Image
Wanneer, waar en hoeveel?

Wanneer?

Donderdag    21 maart  19:00 – 22:00

Vrijdag          22 maart  19:00 – 22:00

Zaterdag       23 maart   16:00 – 22:00

Zondag         24 maart 10:00 – 14:00

Maadag      25 maart   19:00 – 22:00

 

Waar?

Café Schutterhof

KLeinZundertseweg 38

4882 BH Klein-Zundert

tel: 076-597 32 82

Hoeveel?

één gewone schietkaart kost €2,-

één gelukskaart kost €3,-

kogeltjes worden los afgerekend.

LET OP!
er kan niet gepint worden in het café dus is het verstandig om contant geld mee te nemen